Testy żywieniowe P-DTR
Testowane produkty zapakuj w osobne opakowania w ilości, która zmieści się w łyżeczce od herbaty. Produktu powinny być w postaci czystej, przygotowanej do spożycia (np. UGOTOWANY makaron) i bez dodatków (np. makaron bez sosu). Zabierz ze sobą butelkę wody do picia.
- Gluten – chleb pszenny, chleb pełnoziarnisty, chleb żytni na zakwasie, makaron pszenny i inne
- Nabiał- mleko, jogurt, kefir, ser żółty, ser pleśniowy, ser biały i inne
- Orzechy – ziemnie, migdały, nerkowce, laskowe, włoskie, brazylijskie i inne
- Warzywa psiankowate – papryka, ziemniak, pomidor, bakłażan, pieprz
- Warzywa i przyprawy – cebula, czosnek, seler, rzodkiewka, koperek, kapusta, oregano, brokuł, sałata i inne.
- Ulubione dodatki do potraw – majonez, ketchup, musztarda, gotowe przyprawy i inne.
- Owoce- jabłko, pomarańcza, śliwka, brzoskwinia, awokado, winogrono i inne.
- Pseudozboża – ryż, kasza jaglana, gryczana, amarantu, komosa ryżowa i inne.
- Strączki – groszek, fasola, ciecierzyca, soczewica, soja i inne
- Jaja (na twardo)
- Zażywane suplementy lub lekarstwa