Jak się przygotować?

Testy żywieniowe P-DTR

Testowane produkty zapakuj w osobne opakowania w ilości, która zmieści się w łyżeczce od herbaty. Produktu powinny być w postaci czystej, przygotowanej do spożycia (np. UGOTOWANY makaron) i bez dodatków (np. makaron bez sosu). Zabierz ze sobą butelkę wody do picia.

  • Gluten – chleb pszenny, chleb pełnoziarnisty, chleb żytni na zakwasie, makaron pszenny i inne
  • Nabiał- mleko, jogurt, kefir, ser żółty, ser pleśniowy, ser biały i inne
  • Orzechy – ziemnie, migdały, nerkowce, laskowe, włoskie, brazylijskie i inne
  • Warzywa psiankowate – papryka, ziemniak, pomidor, bakłażan, pieprz
  • Warzywa i przyprawy – cebula, czosnek, seler, rzodkiewka, koperek, kapusta, oregano, brokuł, sałata i inne.
  • Ulubione dodatki do potraw – majonez, ketchup, musztarda, gotowe przyprawy i inne.
  • Owoce- jabłko, pomarańcza, śliwka, brzoskwinia, awokado, winogrono i inne.
  • Pseudozboża – ryż, kasza jaglana, gryczana, amarantu, komosa ryżowa i inne.
  • Strączki – groszek, fasola, ciecierzyca, soczewica, soja i inne
  • Jaja (na twardo)
  • Zażywane suplementy lub lekarstwa


Przykłady zapakowania produktów: